Guidning

Kummelby Förlag & Produktion

Guidning

 

Foto: Anders Lindström

 

Kortare eller längre guideturer i Siljansbygden anordnas främst med Rättvik och guideboken Upplev Rättvik som utgångspunkt. Även Tällberg, Leksand och Mora är självfallet utflyktsmål med Anders Lindström som berättare/guide.

 

Ett guideupplägg kan bestå av för- eller eftermiddagsturer eller uppdelat på ett veckoslut i kombination med hotellvistelse samt besök på olika platser kring Siljan med dess sevärdheter, besök hos utställare, dalatillverkare, hantverkare, konsthallar m.m. Sommartid kan dessa guideturer kopplas samman med konsert i Dalhalla, besök på Karlfeldtsgården, Zorngården-Zornmuséet etc. Turerna med buss eller bil innebär ofta avbrott för fotvandringar i kulturmiljöer, cafébesök, utforskande av gårdar och intressanta bostadsområden, allt efter önskemål.

 

Eftersom jag bland alla profiler kring Siljan, specialiserat mig på Axel Munthe, guidar jag också i Tällberg-Leksand med utgångspunkt från hans anknytning till Dalarna.

 

Guidningar i mindre grupper kan med fördel planeras som upplevelsevandringar i områden och miljöer som inte hör till vanligheterna i Siljansområdet. Guideturer i samverkan med bussbolag är vanligt förekommande. se även www.dalarnasguideforening.com

 

Guidning på Capri görs också efter överenskommelse. Se rubriken Capri

 

 

Bokning med Anders Lindström via kontaktuppgift under rubriken Kontakt. Kostnad efter överenskommelse.