Guidning

  Guidning   

                                                                                                                                                                                           Foto: Anders Lindström


Kortare eller längre guideturer i Siljansbygden anordnas främst med Rättvik och guideboken Upplev Rättvik som utgångspunkt. Även Tällberg, Leksand och Mora är självfallet utflyktsmål med Anders Lindström som berättare/guide.


Ett guideupplägg kan bestå av för- eller eftermiddagsturer eller uppdelat på ett veckoslut i kombination med hotellvistelse samt besök på olika platser kring Siljan med dess sevärdheter, besök hos utställare, dalatillverkare, hantverkare, konsthallar m.m. Sommartid kan dessa guideturer kopplas samman med konsert i Dalhalla, besök på Karlfeldtsgården, Zorngården-Zornmuséet etc. Turerna med buss eller bil innebär ofta avbrott för fotvandringar i kulturmiljöer, cafébesök, utforskande av gårdar och intressanta bostadsområden, allt efter önskemål.


Eftersom jag bland alla profiler kring Siljan, specialiserat mig på Axel Munthe, guidar jag också i Tällberg-Leksand med utgångspunkt från hans anknytning till Dalarna.


Guidningar i mindre grupper kan med fördel planeras som upplevelsevandringar i områden och miljöer som inte hör till vanligheterna i Siljansområdet. Guideturer i samverkan med bussbolag är vanligt förekommande. se även www.dalarnasguideforening.com


Guidning på Capri görs också efter överenskommelse. Se rubriken CapriBokning med Anders Lindström via kontaktuppgift under rubriken Kontakt. Kostnad efter överenskommelse.