Upplev Rättvik
Guideboken Upplev Rättvik

är 12 vandringsbeskrivningar och en bil- cykelutflykt med tilläggsbeskrivningar om Rättvik. Vandringarna följer gator, vägar, leder, stigar samt att man stannar upp och får sig berättat om gårdar, minnesmärken, olika företeelser m.m. Vi-form och delaktighet är det språkliga uttrycket i beskrivningarna.


Ett stort researcharbete har gjorts genom att studera litteratur om Rättvik typ samlingar: Rättvik I-V, Med Dalälven från källorna, Rättvikskrus och byalagens och dokumentations-gruppernas sammanställningar. Inte minst har mötet med olika rättviksprofiler varit till ovärderlig hjälp i arbetet. De har bistått med omfattande kunskaper, om Rättvik nu och då.


Boken har 304 sidor med 400 foton samt sökregister på 800 personnamn, c:a 450 gårdar, företag, företeelser, platser m.m.


Upplev Rättvik är en handledning till dig som på egen hand vill upptäcka omgivningarna i Rättvik antingen på vandringsfärd eller som läsning hemma i soffan. Upplev Rättvik fungerar också bra för dig som enbart vill fördjupa dina kunskaper om Rättvik.


Med alla fakta kring historia, kultur och andra företeelser i Rättvik samt turism, industri och näringsliv, är den här boken till stor nytta för: nyinflyttade, undervisning i skolor om närområdet, gåva till besökande kunder, gäster, inspirerande läsning/guide för turister och enskilda rättviksbor.


En intervju om Upplev Rättvik har gjorts av Sveriges radio med Anders Lindström. Klicka på: Lyssna här för att höra intervjun.


Upplev Rättvik kan beställas direkt hos författaren

tel 073-9839610 eller via mail kummelby.forlag@gmail.com eller

på adress: Kummelby förlag, Siljansvägen 38, 795 35 Rättvik.

Priset är: 150:- inkl moms + frakt 


Upplev Rättvik finns även tillgänglig genom nätet på www.bokia.se och/eller www.bokus.com samt Bokhandeln i Rättvik, Leksand och Falun.


  Upplev Rättvik